Month: Leden 2024

Nový anesteziologický přístroj

V rámci zkvalitňování péče o pacienty při operacích byl pro kliniku Lukas Hospital zakoupen anesteziologický přístroj Anemat N8 mini s plicním ventilátorem Elvent 4 výrobce Chirana Stará Turá.

Elektronicky řízený plicní ventilátor slouží jako pohonná jednotka pro umělou plicní ventilaci, používá se jako podpora spontánní dechové aktivity při anestezii.

Tento anesteziologický přístroj je plně funkční. Pacientovi je tak možné na operačním sále podat medicinální kyslík z tlakové lahve přes tento anesteziologický přístroj a plicní ventilátor bez anestetik. Operační zákrok je tak zcela realistický. Pacient je po celou dobu monitorován anesteziologem.

Zejména je sledováno měření saturace kyslikem (SpO2), tepové frekvence (PR), elektrokardiografu (EKG), respirace (RESP – dechová frekvence), neinvazivní měření krevního tlaku (NIBP) a teploty (Temp) pomocí monitoru vitálních funkcí.

Nabízíme komplexní péči pro pacienty

Na operačním sále se může ocitnout každý z nás. A to z ničeho nic. Žijeme každý svůj život. Většinou velmi uspěchaně. Jdeme po ulici, uklouzneme a najednou si zlomíme nohu či ruku. Pospícháme rychle v autě a najednou se staneme součástí autonehody… Komplikovaná zlomenina, těžké pohmoždění pánve, protržení sleziny… To vše si může vyžádat okamžitou hospitalizaci v nemocnici a následnou operaci. A tak se z každého člověka může stát z minuty na minutu pacient, aniž by to tušil a byl na to připravený.

Naše klinika Lukas Hospital nabízí komplexní péči o pacienty, kteří již někdy byli na operačním sále nebo ho chtěli navštívit, ať již jako fanouškové nebo začínající noví pacienti, kteří se chtějí s tímto prostředím seznámit, aby věděli co vše je při operaci v celkové anestezii všechno čeká.

Každý pacient naší kliniky obdrží na příjmu pacientský identifikační náramek, po svlečení civilního oblečení, jsou mu poskytnuty k prevenci trombózy bílé operační kompresní punčochy (navlečeny od chodidel až po rozkrok), k hygienické části zakrytí vlasů operační čepice, k zakrytí horní části těla operační košile typu Anděl a pro hygienickou část nohou slouží pak jednorázové návleky na chodila či jednorázové pantofle pro vstup na operační sál.

Při urologickém zákroku zavedení permanentního močového katetru je pacientovi poskytnuto sterilní krytí oblasti genitálu.

Při gynekologickém vyšetření je pacientce poskytnuta, pro zvýšení intimity, jednorázová vyšetřovací sukně.

Při proktologickém vyšetření jsou pacientovi poskytnuty, pro zachování intimity, jednorázové kolonoskopické šortky.

Naše klinika Lukas Hospital tak komplexně pečuje o všechny své pacienty.

Chcete-li se objednat, využijte prosím naši recepci, a napište nám na e-mail klinik@lukas-hospital.cz.

Přesunout se na začátek