Rozšíření služeb o uro-gynekologii

Klinika Lukas Hospital nově poskytuje péči v oblasti uro-gynekologie. Pro pacientky nabízí nově možnost malých gynekologických výkonů a pro pacienty pak malé urologické zákroky. Zakoupím příslušenství k operačnímu stolu – tzv. gynekologických opěrek neboli slangově „šautů“ se rozšířila možnost poskytování péče v oblasti uro-gynekologie, kdy jsou pacienti uvedeni do tzv. litotomické polohy.

Jedná se o polohu pacienta či pacientky, která se často používá při operacích v oblasti hráze nebo malé pánve. Pacient při ní leží na zádech s nohama ohnutýma v kyčlích (v úhlu 90°) i v kolenou (v úhlu 70 – 90°). Nohy jsou přitom podepřeny opěrkami, které jsou připevněné k operačnímu stolu. Název této polohy je odvozen od litotomie – chirurgického zákroku, jehož cílem je odstranění kaménků z močového měchýře.

Pro zajištění plného bezpečí pacienta na operačním stole, po uložení pacienta do této polohy, je vždy sálovým sanitářem pod dohledem perioperační sestry pacient fixován popruhem podél pasu, kdy je pevně připoután k operačnímu stolu včetně připoutání dolních končetin ke gynekologickým šautům a horních končetin k područkám.

Pacient je tak na klinice po celou dobu operačního výkonu bezpečně připoután k operačnímu stolu.

Rozšíření služeb o uro-gynekologii

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přesunout se na začátek